Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lacu Roşu, Harghita: staţiune vizitată de turişti din toată lumea

2Este cunoscut faptul că Lacu Roşu și Cheile Bicazului sunt unele dintre cele mai frumoase locuri unde natură. Cu legendele şi magia lor, te poartă spre vis şi îţi induc o stare de linişte de care fiecare om are nevoie din când în când.
An de an, staţiunea Lacu Roșu este înţesată de turişti din toată lumea, aceştia fiind atraşi de legenda formării lacului: „Legenda spune că în apropiere locuia o fată deosebit de frumoasă, Estela. Ca în toate poveştile 4de mult apuse, aceasta se îndrăgosteşte de un tânăr fecior, însă cei doi nu se pot căsători, deoarece el este trimis la armată şi nu se mai întoarce.

În aşteptarea lui, Estela urcă seara la izvorul din munte pentru apă. Acolo este văzută de un tâlhar, care o îndrăgeşte imediat, o răpeşte şi o ascunde în munţi. Fata refuză să-i fie nevastă şi imploră munţii să o apere, iar aceştia îi răspund printr-o furtună violentă, cu tunete şi ploi. Furtuna a măturat totul în cale, a sfărâmat stânca, iar fata şi tâlharul au rămas ingropaţi pe fundul lacului format.”

Plimbările cu barca printre cioatele rămase mărturie despre felul în care s‑a f3ormat lacul, drumeţiile în aer liber, pensiunile dintre stânci, stânile din apropiere sunt atracţiile principale ale acestor locuri.
Stâncile impresionante care mărginesc Cheile Bicazului sunt de asemenea iubite în special de fotografi şi alpinişti care dispun de trasee pentru a escalada muntele. În apropierea statiunii, la Pârâul Oii, s‑au construit numeroase pensiuni preferate de turişti pentru sălbăticia în care au fost ridicate, acestea fiind situate chiar în creierii munţilor.


9
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.