Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

László Tőkés crede că UDMR nu a profitat suficient de faptul că fără el nu se putea forma un guvern

Foto: Pressalert

 

În opinia lui László Tőkés, UDMR nu a profitat suficient de faptul că fără el nu se putea forma un guvern. În comunicatul pe care l-a transmis agenţiei ungare de presă MTI, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) a evaluat evenimentele politice din ultimul an.

În opinia lui László Tőkés, formarea guvernului ar fi pututoferi o oportunitate excepţională pentru UDMR pentru a solicita scuze publice din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru incitarea sa împotriva maghiarilor, din luna aprilie a anului trecut, pentru a solicita eliberarea lui István Beke şi Zoltán Szőcs, “cei doi secui prizonieri politici”, respectiv pentru a solicita abrogarea ”ruşinoasei Legi Trianon”.

Potrivit politicianului maghiar, “aceasta ar fi fost o bună ocazie pentru a iniţia rezolvarea problemelor legate de
proprietăţile imobiliare ale minorităţii, a celor legate de educaţie, de utilizare a limbii materne şi de situaţiile
administrative, de utilizare a simbolurilor, precum şi pentru a iniţia soluţionarea situaţiei de la cimitirului militar din Valea Uzului, a disputelor cu privire la graniţele de judeţ din Secuime şi a situaţiei Universităţii de Medicină de la Târgu Mureş”, a spus Tőkés.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *