Lecții deschise dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc,

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mai multe activităţi dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române s-au derulat ieri, 22 ianuarie, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, județul Harghita.

Astfel au avut loc lecții deschise la muzeu: lecție cu tema „Contextul geopolitic și voința românilor în înfăptuirea Micii Uniri””, act istoric ce stă la baza constituirii statului național roman modern. Au participat elevi de la clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.

A urmat lecția cu tema „Mica Unire pas major spre desăvârșirea unității naționale”, la care au participat elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc.

La final a avut loc proiecția filmului documentar “Marile Bătălii ale Primului Război Mondial – Tabla Buții 1916”, după o poveste adevărată din tranșeele Primului Război Mondial – realizat de MNCR în cadrul Proiectului ,,Marile bătălii ale Primului Război Mondial din trecătorile Carpaților de Curbură – Teledetecție și arheologie aeriană” – proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale – Departamentul de Identitate Națională, România Centenară.

Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc mulțumește participanților pentru prezență și implicare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy