Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Liceul Teoretic „Marin Preda” din Odorheiu Secuiesc, singura școală cu predare în limba română pe o rază de 50 de kilometri

Liceul Teoretic „Marin Preda” din Odorheiu Secuiesc este una dintre unitățile de învățământ de top din județul Harghita. Liceul primește elevi din mai multe regiuni ale țării, iar numele acordat unității de învățământ este legat de prezența marelui scriitor român pe aceste meleaguri în decursul procesului său educațional.

Unitatea de învățământ a fost înființată în anul 1990 și este singurul liceu cu predare în limba română pe o rază de 50 de kilometri. În jur de 350 de elevi studiază aici, în 20 de clase primare, gimnaziale și de liceu. Performanțele educaționale ale acestei școli rezultă din promovabilitate chiar și de 100% la examenele naționale, note de 10 la Bac, șefi de promoție la facultățile urmate, dar și din numeroase premii și mențiuni la olimpiade.

În jur de 150 de elevi sunt cazați la Casa Sf. Iosif, unde o atenție deosebită se acordă copiilor aflați în dificultate. Parteneriatul public-privat dintre școală și această organizație funcționează foarte bine și poate fi un model pentru toate regiunile din țară.

Predarea în limba română într-o comunitate majoritar maghiară este considerată o provocare de conducerea școlii și are ca scop valorificarea diversității în unitatea de învățământ și în comunitate. Prin educația interculturală realizată, școala este considerată una model în raport cu alte instituții de educație.

Mai multe informații puteți afla din materialul video de mai jos realizat cu managerul Liceului „Marin Preda”, domnul Ștefan Nuț, dar și cu o absolventă a școlii:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *