Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Liderii maghiarilor fac granițe din luminițe în timp ce etnicii maghiari nu au locuri de muncă, nu au spitale și trăiesc cu cele mai mici salarii din România

Ieri, 30 octombrie, a mai trecut un episod din povestea pe care unii din liderii maghiari perseverează a ne-o impune ca o prioritate, și care a dovedit încă o dată eșecul politicii lor față de proprii electori, sătui de astfel de lucruri și confruntați cu grijile zilei de mâine.
Consiliul Național Secuiesc, organizație care nici măcar nu există legal, a încercat din nou să scoată lumea în stradă pentru a ilumina granițele și localitățile așa-zisului Ținut Secuiesc. O inițiativă care ar fi trebuit să aibă mare sprijin popular și al administrațiilor publice din județ dar care s-a dovedit un mare fiasco, cu o participare extrem de mică a acelorași oameni dintre care mulți mânați de pură curiozitate față de un eveniment care mai sparge monotonia zilei de duminică, în localități în care nu există alte evenimente care să anime comunitatea.
Este încă un semnal pe care UDMR și Consiliul Secuiesc și alții care aruncă banii publici pe astfel de evenimente trebuie să-l înțeleagă: lumea s-a săturat de circul ieftin al liderilor maghiari din care singurii care trag folos sunt doar ei, liderii maghiari, în timp ce populația, electoratul din județ,  devine tot mai sărac, fără perspective, fără locuri de muncă… să mai continuăm seria a ceea ce ar trebui să devină prioritar în județ? Poate în loc de astfel de adunări ar fi mai bine să organizeze târguri de joburi, lansări de proiecte care aduc bani și creează locuri de muncă, inaugurează fabrici, asfaltează drumuri, aduc investitori! Ați văzut ceva din astea? Nimic!
Vin alegerile, iar liderii maghiari, în cădere liberă în sondaje, caută metode, care sunt expirate însă, să mobilizeze electoratul sătul de politicieni și de întreaga clasă politică. Iar acest gen de evenimente intră în categoria menționată.
Încă o dată se dovedește că și politicienii maghiari, ca și cei români, sunt total decuplați de nevoile reale ale celor pe care pretind că-i reprezintă și că se resimte extrem de acut nevoia de reformă și aici, o reformă reală, astfel încât să fie schimbată mentalitatea, împreună cu oamenii care au luat puterea și nu mai vor s-o lase din brațe.
După cum am spus și în alte cazuri, nu astfel de activități ale unor organizații fantomă sunt problema. Problema e că politicienii maghiari se comportă ca și cum au făcut tot ce era de făcut pentru maghiarii din Harghita și acum, ca totul merge bine, se ocupă și de activități simbolice. Puneți mâna domnilor politicieni maghiari și faceți treabă. Întâi treabă și mai apoi activitățile cultural-artistice.
4 comentarii la “Liderii maghiarilor fac granițe din luminițe în timp ce etnicii maghiari nu au locuri de muncă, nu au spitale și trăiesc cu cele mai mici salarii din România

 1. Mm

  Nu au cum sa faca ceva util, doar au fost, sunt si vor fi romani, mana in mana cu celelalte partide cand vine vorba de afaceri si invarteli, doar in campanie se mai fac ca se cearta.

  Raspunde
 2. Sebők Mihály

  Nem védem a magyar vezetőket, mert sokakat ki kellene cserélni közülük, de egy biztos, hogy nem miattuk van szegénység munkanélküliség és elmaradottság székelyföldön! Ez a ZIAR HARGHITA, gyűlöletosztó, részlehajló, örök magyar ellenség újság, nem szabad hinni neki!!

  Raspunde
 3. Rajz Tamás

  Kéne még ilyen írás.” Közpénzdobáló” ez nekem tetszik. Mindent magába foglal. És valahogy nagyon betűvel kéne írni vagy legalább vastagabb.

  Raspunde
 4. luminiță

  LUMINIȚELE, de fapt se numesc LÁRMAFA și sunt „rachete de lemn” după sărăcuța de traducere google, În urmare, nu aveți nici măcar o denumire a acestor focuri, pentru că nu aveți TRADITIE pe aceste meleguri. Dacă a-ți avea, a-ți cunoaște faptul ca aceste focuri NU SE APRIND pentru locuri de muncă, salarii, trai decent, datoriilor la bancă sau împotriva miticilor politici. Aceste sunt INSEMNE TRADITIONALE pe care NU le veți înțelege NICIODATĂ, cum nu înțelegeți denumirile localităților și a plaiurilor localnicilor. Nu este nici o problemă, numai să nu vă amestecați în problemele noastre, ale băștinașilor.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.