Limba română, o joacă pentru unii copii din Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Timp de 4 săptămâni vor avea loc ateliere de limbă română pentru copiii maghiari din Gheorgheni. Scopul acestor cursuri este de a dezvolta cunoştinţele de limbă română ale copiilor cu vârste cuprinse între 6-11 ani, dar şi ale copiilor de grădiniţă.

În această regiune, problema necunoaşterii limbii române este foarte mare. Persoana care a avut ideea de a organiza astfel de evenimente este Ramona Szász. Ea este de părere că în zona noastră copiii învaţă cu greu această limbă fiindcă nu aud destul limba şi  nu vorbesc nici acasă în româneşte. Pe de altă parte nu pot învăţa limba nici la şcoală, din cauza faptului că la şcoală copiii nu învaţă cum să comunice în limba română, ci doar traduceri, poezii şi cântece.

În timpul acestor săptămâni copiii au şansa de învăţa limba într-un mod jucăuş, totul bazându-se pe comunicare, predarea lecţiilor într-un mod vizual. Organizatorii vor avea grijă ca aceşti copii să-şi petreacă timpul cât mai distractiv, totuşi învăţând bazele limbii. În fiecare zi se organizează mici concursuri, unde copiii vor câştiga câte ceva, în acest fel ei sunt şi mai bine motivaţi. Dacă timpul este frumos nu doar că vor avea cursuri distractive, dar vor învăţa în aer liber.

Aceste cursuri se ţin în grupuri de copii. Într-un grup este loc pentru 8-10 copii, iar în fiecare săptămână începe un nou grup cursurile. Aceste ore de limbă română ţin trei ore pe zi. Atelierele pentru copiii din grădiniţă au loc dimineaţa, în timp ce atelierele pentru copiii între 6-11 ani au loc după amiaza. Pentru această preocupare părinţii trebuie să plătească doar accesoriile şi instrumentele de care cei mici vor avea nevoie. Ramóna Szász a confirmat faptul că interesul este foarte crescut şi că locurile vor fi ocupate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy