Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Locotenent-colonel Viorel Apalaghiei, primul jandarm din județul Harghita hirotonit preot (FOTO)

Vineri, 6 ianuarie, în Sfânta Zi de Bobotează, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din municipiul Miercurea Ciuc, a fost hirotonit preot primul jandarm din județul Harghita.
Domnul locotenent-colonel Viorel Apalaghiei este de astăzi și preot.

Întreaga comunitate prezentă la hirotonire și-a mărturisit lucrarea Sfântului Duh spunând la unison „Vrednic este!”.
De Praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit hirotonirea întru preot a primului jandarm din județul Harghita, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în fața a numeroși credincioși prezenți în biserică.

Preasfinţitul Părinte Andrei l-a felicitat pe noul preot hirotonit şi a adus mulţumiri bunului Dumnezeu pentru darul pe care Eparhia de Harghita l-a primit, de a mai avea încă un lucrător în voia Domnului. De asemenea, episcopul a felicitat pe toţi cei care l-au sprijinit până în prezent pe colegul nostru: părinţi, soţie, rude, credincioşi, preoţi, domnul colonel Iamandi Dan, camarazii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, profesorii de teologie – toţi cei care l-au format şi ajutat. De altfel, la slujbă au participat alături de comanda inspectoratului și colegii care îi sunt alături zi de zi.

Preotul și ofițerul de jandarmi, Viorel Apalaghiei, s-a născut în municipiul Miercurea Ciuc, în toamna anului 1980 și de-a lungul timpului, pe lângă pregătirea și formarea sa ca jandarm, a ales să urmeze și studii în domeniul teologiei.
În cei aproape 20 de ani de carieră militară, ofițerul, care la momentul actual își execută serviciul în cadrul structurii de Ordine și Siguranță Publică, a reprezentat cu cinste și onoare Jandarmeria Română, participând fie la cursuri, fie la misiuni internaționale în teatrele de operații din Afganistan.
A făcut parte din primul contingent de jandarmi detașați în cadrul Misiunii N.A.T.O. Training Mission în anul 2011, participând mai apoi și la Misiunea NTM-A și ISAF/SOF din Afghanistan, în anul 2014.
A participat și la cursul EUPST II (Antrenamentul Serviciilor de Poliție din Uniunea Europeană), ce s-a desfășurat în localitatea Linares, Spania și în cadrul celui mai amplu exercițiu de stat major cu forțe în teren – Carpathians Blueshield.
Ofițerul este absolvent la Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” Sibiu.
Eforturile sale nu au rămas nerăsplătite, fiind recompensat de nenumărate ori de către comanda inspectoratului sau a Jandarmeriei Române, fiind decorat cu Emblema de Merit „În slujba Păcii”- clasa a II-a, având și calitatea de veteran din teatrele de operații.

  • informații și fotografii furnizate de IJJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.