Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Locuitori simpatici din Munții Hășmașul Negru

Foto: captură video

 

Imagini inedite cu capre negre în habitatul lor stâncos din Munții Hășmașul Negru surprinse cu ajutorul unei camere amplasate de rangerul Albert Laszlo.

 

Capra neagră este răspândită în regiunile muntoase din Europa și Asia Mică. Trăiește în grupuri de 15-30 de capre. Exemplarele pot avea o înălțime între 110 și 130 cm,  o coadă scurtă (maximum 7 cm) și cântăresc între 30 și 50 de kg. Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni. O capră-neagră poate trăi între 15 și 20 de ani.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *