Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

MAE solicită Ambasadei Ucrainei să motiveze decizia în cazul incidentului în care a fost implicat Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a făcut o sesizare la Ministerul Afacerilor Externe de la București, în legătură cu incidentul petrecut sâmbătă la granița ucraineană. Iată, ce precizări a făcut MAE:

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de faptul că autoritățile ucrainene nu i-au permis domnului deputat Kelemen Hunor să treacă frontiera ungaro-ucraineană la data de 6 aprilie 2019. De altfel, acest incident a fost relatat de domnul deputat Hunor într-o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe.

MAE a solicitat Ambasadei Ucrainei să informeze cu privire la motivele deciziei.

Precizăm că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparține exclusiv autorităților ucrainene, misiunile diplomatice și oficiile consulare acreditate în Ucraina neavând un rol în cadrul acestei proceduri. Asemenea decizii pot fi atacate pe cale judecătorească în fața instanțelor din Ucraina doar de către persoana în cauză.

Pe 6 aprilie deputatul Kelemen Hunor, liderul UDMR a încercat să ajungă în Ujhorod, unde se sărbătorea cea de a 30-a aniversare a Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, dar nu a fost lăsat să treacă frontiera.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *