Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mai multe atenționări și avertizări hidrometeorologice de vreme rea în Harghita

Foto: ISU Harghita

În acest moment, la nivelul județului Harghita sunt în vigoare mai multe atenționări și avertizări hidrometeorologice de vreme rea:

Avertizări hidrologice

COD PORTOCALIU: În intervalul 18.06. 2020, ora 12:00 – 19.06.2020, ora 16:00. Fenomene vizate: scurgeri importante de pe versanţi, torenţi și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe râurile: Târnava Mare, Târnava Mică și Homorod.

COD GALBEN: În intervalul 18.06.2020, ora 12:00 – 19.06, ora 24:00. Fenomene vizate: scurgeri importante de pe versanţi, torenţi și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe râurile: Olt, Mureș, Trotuș, Bistrița.

Avertizări meteorologice

COD PORTOCALIU: În 18.06.2020, între orele 12:00-23:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, averse de ploaie ce vor cumula 40-80l/mp, grindină, descărcări electrice.

COD GALBEN: Între 19.06, ora 10:00- 21.06, ora 10:00. Fenomene vizate: cantități de apă ce vor depăși 25l/mp, izolat 40-60l/mp, intensificări ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice.

RECOMANDĂRI

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fiipregatit.ro”

Sursa: ISU Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.