Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mai multe cupluri cu peste 50 de ani de căsnicie, sărbătorite de DGASPC Harghita

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată în lumea întreagă în data de 15 mai Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Harghita, instituție subordonată Consiliului Judeţean Harghita, a sărbătorit vineri, 13 mai, cuplurile care care împlinit cel puțin 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Evenimentul a fost găzduit de Centrul de recreere și pregătire profesională din Şumuleu-Ciuc.

La evenimentul organizat de Serviciul pentru îngrijire de tip rezidențial, de tip familial și comunitar adulți. Management de caz din cadrul DGASPC Harghita au fost prezente 13 cupluri în vârstă, dintre care două au trecut de 60 de ani de căsnicie.

Vârstnicii au fost întâmpinați cu multă căldură de moderatorul Bodi Ildikó. Ea a subliniat importanța familiei în viața omului: „Familia este un este izvor de putere, care ne ajută să trecem de vremurile grele, este alături de noi în momentele fericite, iar viața înaintașilor noștri ne poate servi drept exemplu (…)”, a spus Bodi Ildikó.
De-a lungul anilor și deceniilor, au existat, cu siguranță și perioade mai grele, dar ați rămas alături la bine și la greu, în bucurie și în tristețe, în sănătate și în boli, purtând împreună povara”, a afirmat moderatorul.

Directorul general al instituției, Elekes Zoltán și-a exprimat bucuria că vârstnicii au răspuns afirmativ invitației DGASPC Harghita și a subliniat că fără înțelepciune nu puteau conviețui o perioadă atât de lungă.

Un grup de copii și tineri din cadrul Serviciului de Asistență Maternală Profesionistă și a Centrului de Plasament de tip Familial nr. 2 au oferit un scurt spectacol vârstnicilor. Elekes Zoltán i-a surprins cu două melodii proprii: o prelucrare a unui cântec popular și un cântec superb, scris pe versurile cunoscutului poet maghiar, Petőfi Sándor.
Domnul Kovács István, învățător la Școala Generală „József Attila”, le-a oferit vârstnicilor un buchet de melodii „veșnic verzi”, pe care oaspeții le-au fredonat cu nostalgie. Doamnele și-au șters din când în când discret câte o lacrimă din colțul ochilor.
Sărbătoriții au primit o mică atenție și câte un fir de trandafir din partea reprezentanților DGASPC Harghita.
Evenimentul s-a încheiat cu ciocnirea unui pahar de șampanie, o gustare și cu depănarea amintirilor din tinerețe.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.