Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mai multe loturi de înghețată cu oxid de etilenă, retrase de pe piaţa din România

Producătorul de îngheţată Mars retrage de pe piaţa din România mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.

Foto: ansvsa.ro

Foto: ansvsa.ro

Mihai Ponea, directorul general al Autorității Sanitar Veterinare, a precizat pentru Digi24 că persoanele care au cumpărat produse din loturile afectate pot merge la magazin să-și primească banii înapoi.

„Acest aditiv probabil a fost tratat în țara de origine și astfel a fost detectat în înghețată, dar sub limita admisă. El a fost retras de pe piață ca un potențial pericol, sub principiul precauției”, a explicat Ponea.

Este vorba despre sortimentele de înghețată Snickers, Bounty și Twix. Compania producătoare, Mars, a precizat că a rechemat produsele „în interesul consumatorilor” și că cei care au mâncat înghețată din loturile contaminate pot contacta compania pentru a-și primi banii înapoi.

Ponea a recomandat celor care au cumpărat înghețata din aceste loturi și nu au consumat-o să o ducă înapoi la magazin, unde își vor primi de asemenea banii înapoi.

Comunicatul transmis de ANVSA

Mars recheamă din România produsele noastre de înghețată mentionate mai jos (vezi secțiunea Documente a materialului). Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

ESTE IMPORTANT că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient.

Consumarea produsului nu este nocivă.

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare, a precizat ANSVSA.

Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.

SFATURI PENTRU CONSUMATORI

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contactmars@mhmr.ro.

Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună.

Vă vom rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Vă rugăm să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Mars Consumer Care la: contactmars@mhmr.ro.

Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate., a mai transmis ANSVSA.

NICIUN ALT PRODUS MARS ROMANIA NU ESTE AFECTAT DE ACEASTA ACTIUNE

LISTA produselor şi a loturilor poate fi consultată AICI
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *