Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mai mulți harghiteni au fost amendați în timpul acţiunilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

Foto: Ziare.com

 

115 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat miercuri, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 77 de poliţişti, 17 jandarmi, 3 pompieri şi 18 poliţişti locali.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 129 de locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

De asemenea, au fost verificate 52 de mijloace de transport şi au fost legitimate 204 persoane, dintre care 10 s-a constatat că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 4 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 în context COVID-19, în cuantum total de 1.600 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

 

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.