Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mai mulți operatori economici din Cristuru Secuiesc și Odorheiu Secuiesc, verificați de polițiști

La data de 16 februarie 2023, în baza unui  plan de acțiune privind combaterea evaziunii fiscale și a ilegalităților care se comit cu ocazia depozitării și comercializării produselor agroalimentare, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice ai Inspectoratului de Poliție Harghita, au desfășurat activități de verificare și control la sediul mai multor operatori economici din localitatea Cristuru Secuiesc și municipiul Odorheiu Secuiesc.

„În urma controalelor efectuate la sediul a 18 agenți economici au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 15.200 de lei (7 la OUG 28/1999, 3 la Legea nr. 8/1996, 2 la legea 252/2003, 2 la HG 984/2005 și 1 la OUG 21/1992) pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la fiscalizarea sumelor de bani încasate, nerespectarea drepturilor de autor și drepturile conexe, pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, precum și pentru fapte prevăzute de legea privind protecția consumatorilor.
Totodată, cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au identificat și confiscat 397 de lei, nefiscalizați.”, informează IPJ Harghita.

La activitate au participat și specialiști ai Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor Harghita, precum și un medic veterinar din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.