Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Manifestația pentru autonomie de la Miercurea Ciuc anunță falimentul politicii etnice PCM-UDMR

Mai mulți politicieni maghiari grupați în jurul Partidul Civic Maghiar au organizat o manifestație în favoarea autonomiei la Miercurea Ciuc.
La ceea ce se anunța o mare manifestație de abia s-au strâns câteva sute de persoane, din aprecierea noastră 300-400, care scandau fără vlagă ceva de autonomie.
În esență, manifestarea arată falimentul politicii etnice și al conceptului de autonomie. În primul rand, falimentul PCM și în al doilea rand al UDMR pe care nu și-a asumat-o dar a sprijinit-o din umbră, încercând din nou metoda consacrată a celor două viteze: moderați și radicali, cu care au ținut în șah timp de 25 de ani întreaga societate românească. Și așa cum romanii au cerut reformarea clasei politice, se poate observa că și maghiarii nu mai dau credit politicienilor lor care trebuie și ei urgent să se reformeze, în acord cu nevoile tuturor cetățenilor țării. Cu atât mai mult cu cât liderii maghiari simt că la alegerile din 2016 nu vor intra în parlament. Altfel spus, asistăm la începutul unei posibile normalități în politica românească prin dispariția de la sine a partidelor etnice, sub voința propriului electorat.
Concluzia acestei manifestații nu poate fi decât una matematică. 100 de manifestanți strânși din fiecare județ înseamnă faliment pentru orice partid.
O informație de ultimă oră venită pe surse ne spune că tot mai multe voci din interiorul PCM afirmă că oamenii au început să se cam plictisească de tema aceasta a autonomiei și implicit de PCM și UDMR. Aceeași sursă demnă de toată încrederea ne spune că mai mulți politicieni importanți din PCM și UDMR au început negocieri foarte serioase pentru a migra la alte partide politice ce au șanse reale de a intra în Parlament la următoarele alegeri. Așadar sunt șanse reale ca până la alegerile parlamentare în cele două importante partide maghiare să rămână doar cei care nu înțeleg cum e jocul în politică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.