Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„MARŢI, 13” – Ziua Informării Preventive, marcată de pompierii harghiteni

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de „Marţi, 13″ o zi cu ghinion, dar se întâmplă ca uneori să ne facem și singuri „ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați. De aceea, la nivelul IGSU, s-a stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 pică marţea, aceasta să fie dedicată Informării Preventive.

Cu acest prilej, astăzi, vor fi organizate puncte de informare preventivă în zona centrală pietonală din municipiul Miercurea Ciuc, în stațiunea Băile Tușnad, precum și în localitățile Ciucsângeorgiu și Mădăraș, dar și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care vor distribui materiale preventive cetățenilor, cu scopul de a sublinia importanța informării preventive și respectării regulilor de prevenție prin conștientizarea evenimentelor nefericite care pot apărea atunci când nu respectăm măsurile privind prevenția incendiilor în locuințe, comportamentul în caz de cutrremur, improvizațiile la instalațiile electrice și detectoarele de fum.
În principal, vor fi abordate următoarele aspecte:
  •  folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze și verificarea acestora de către personal specializat;
  • instalarea în locuințe a detectoarelor de fum și de gaz;
  • supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun în orice împrejurare.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *