Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mărturie șocantă: Internată pentru un control de rutină în spital, la Miercurea Ciuc, s-a ales cu două fracturi și pneumonie

Un bărbat din localitatea Bălan este nemulțumit de conduita unor cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Acesta a contactat redacția Ziar Harghita și a povestit prin ce experiențe a trecut mama sa, o femeie de aproximativ 70 de ani, care a fost dusă la spital pentru un control de rutină și care ulterior a ajuns să aibă piciorul și mâna în ghips. 

Întreaga situație o redam mai jos, așa cum ne-a fost povestită de fiul femeii care se află  în suferința, și vă lăsam să trageți propriile concluzii:

Mama mea, pe data de 8.11.2022, dimineața, a fost internată pentru un control de rutină, pe Secția de Interne, la domnul doctor A**a, iar când mai avea doi metri să ajungă în salon pentru a fi internată a căzut în genunchiul stâng și și-a fracturat rotula. A stat o săptămână internată la Secția de Interne, deoarece lua anticoagulante și nu a putut fi operată. După aceea a fost internată pe data de 14.11.2022 la Ortopedie, unde a stat până în data de 29.11.2022, cu piciorul în ghips, pentru tratament.

În data de 29.11.2022 a fost externată, trimisă cu salvarea acasă, care este a localității Bălan. În salvare erau trei persoane care se plângeau că este foarte frig. Mama a făcut pneumonie.

Pe data de 6 decembrie am chemat salvarea, pentru că avea saturația foarte mică. Tușea, nu mai știam ce să-i facem. Până astăzi a stat la Pneumologie. Am sunat azi (12 decembrie 2022 – n.r.) să văd cum se mai simte, deoarece nu ne lasă la vizite, nu avem acces. Am aflat că, în această dimineață, în jurul orei 4:00, a căzut și și-a rupt mâna stângă. Nu era suficient că avea piciorul stâng rupt, pe Secția de Interne, acum și-a rupt și mâna stângă.

Eu am fost ieri sunat de dânsa de patru ori, am înregistrările, delira. Asistentele spun că e într-o stare bună, că stă în pat. Le-am rugat să vadă de ce delirează, ceva s-a întâmplat. Am sunat și la neurolog, să văd dacă i se dă medicamentația, dacă are oxigen, dacă are tensiunea bună, glicemia bună. Până la urmă am aflat că ieri avea glicemia 60 și ceva, de asta delira. Pe Secția de Pneumologie nu i-au ridicat grilajul de la pat. Cum poți să lași așa un pacient care are medicamentație de la Psihiatrie și de la Neurologie, să nu ridici grilajul de la pat. S-au supărat că mama mea face în pampers și trebuie schimbată.

Bărbatul care ne-a semnalat acestă situație spune că nu a făcut nicio plângere, deoarece mama a insistat, fiindu-i frică să nu fie tratată mai rău. Acesta mai spune că de trei ori a fost dusă cu salvarea mama sa, însă niciodată personalul medical nu a avut răbdare ca femeia să fie îmbrăcată: „Să mergi în cămașa de noapte într-o salvare care nu este încălzită, așa ceva este inuman.”, mai precizează bărbatul.

Mai jos, documentele medicale transmise de bărbatul care ne-a semnalat cazul:

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.