Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Masterplanul rețelei de piste de biciclete din județul Harghita, în elaborare

  • 𝐴𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑖𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎𝑟𝑡𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓𝑖𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑟𝑒𝑐𝑡𝑎̆ 𝑎 𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟

Consiliul Județean Harghita a lansat achiziția publică pentru elaborarea unui studiu de prefezabilitate privind realizarea de piste de biciclete în județul Harghita, care să stabilească direcțiile de dezvoltare a infrastructurii și necesitățile pe termen lung.

Documentația a fost elaborată cu implicarea Asociației Szekler Teker din Odorheiu Secuiesc, prin intermediul președintelui asociației luându-se legătura cu alte grupuri de interes, în vederea cartografierii rețelei județene în rețeaua EuroVelo (Rețeaua europeană de rute cicliste) și în rețeaua națională de piste pentru biciclete.

Ne-am adresat asociațiilor de bicicliști și le vom implica în pregătirea Masterplanului, deoarece acestea au cunoștințe profesionale considerabile și o rețea de contacte bine stabilită. Datorită lor, am reușit să pregătim un document care să cartografieze unde pot fi construite piste de biciclete în județul Harghita, ce tip și pe ce distanță, precum și unde pot fi conectate la EuroVelo și la rețeaua națională. Ceea ce ne doare și acum este faptul că proiectul depus spre finanțare prin PNRR nu a fost o reușită, deoarece sistemul de punctaj a fost modificat în așa fel încât drumul Via Mariae a fost în cele din urmă eliminat, ca urmare, județul Harghita a pierdut un număr semnificativ de puncte. Este păcat, pentru că, pe lângă Via Transilvanica, Via Mariae este un important drum de pelerinaj”,  a declarat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

A fost nevoie de un efort considerabil pentru a ajunge aici. Pe baza punctajului, județul Harghita nu a primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar noi nu am renunțat! Cu implicarea experților și a societății civile, o muncă serioasă de pregătire a precedat masterplanul, care va fi luat în considerare în dezvoltările viitoare și în strângerea de fonduri. Considerăm că dezvoltarea unei rețele de piste de biciclete este importantă în multe domenii, fie că este vorba de turism activ, de un stil de viață sănătos sau de transport sigur. De aceea, nu am renunțat atunci când am întâmpinat dificultăți. Mergem înainte!”,   a transmis Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.