Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mesaj RO-ALERT emis în Miercurea Ciuc. A fost semnalată prezenţa unui urs

ISU Harghita a emis vineri seara un mesaj RO-ALERT prin care era semnalată prezența unui urs în municipiul Miercurea Ciuc, zona intersecției străzilor Bradului și Ciocârliei, pe drumul forestier spre Jigodin. 

Totodată, IJJ Harghita informează că apelul la 112 a fost făcut de o femeie, în jurul orei 18:30.

„La fața locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, care în urma verificării zonei unde a fost semnalată prezența ursului, nu a putut să confirme prezența animalului sălbatic. Jandarmii au verificat și în zonele apropiate, dar nu au zărit niciun urs. La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD Miercurea Ciuc.”, a transmis IJJ Harghita.

Jandarmii harghiteni le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.