Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mesajul Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Harghita cu ocazia Zilei Naţionale a României

1 Decembrie este ziua în care s-a împlinit visul unității națiunii române, visul atâtor veacuri de luptă și de eroism, acela prin care românii au învins ostilitatea și împotrivirea altora și au reușit să făurească România Mare. O Românie clădită pe sacrificiul unor generații întregi care au crezut în unitate și au luptat pentru acest ideal, împlinit în 1918.

Astăzi, la 103 ani de la acel moment, națiunea română are nevoie, din nou, de unitate. Trăim vremuri care strecoară între noi virusul dezbinării, ne slăbesc coeziunea și forța noastră ca națiune. Să nu permitem ca acestea să ne domine și să învingă.

Să fim puternici și uniți, să lăsăm la o parte ceea ce ne desparte și să vedem ceea ce ne unește! Să ne întoarcem spre noi înșine și să regăsim forța interioară a acestui popor, care l-a ajutat să depășească  momentele dificile ale istoriei sale frământate.

Să avem încredere în noi înșine și să înțelegem că istoria este o lecție pe care dacă nu o învățăm, riscăm s-o retrăim.

Fiindcă și aceasta este o probă a tăriei noastre ca națiune!

La mulți ani România! La mulți ani români!

Președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Harghita

Colonel (r.) Dăbău Claudiu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.