Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meteorologii anunță instabilitate atmosferică și disconfort termic până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis  o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic (caniculă), valabilă de luni, 21 iunie, ora 22:00 până vineri, 25 iunie, ora 22:00. 

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.
Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Totodată, până luni seara, ora 22:00, sunt în vigoare un Cod galben și un god Portocaliu de instabilitate atmosferică, ploi și furtuni.

COD GALBEN

    În intervalul menționat, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții, pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.

   

COD PORTOCALIU

      În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții, pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.

     
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *