Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meteorologii anunță ninsori masive de joi dimineață: Mai mult de jumătate din țară va fi sub zăpadă

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori şi lapoviţă, începând de joi dimineaţă, timp de 24 de ore. 26 de județe sunt vizate de atenționarea meteo.

Astfel, de joi de la ora 6.00, până vineri la ora 9.00, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50…55 km/h.

Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente.

media-144845328401069400Sursa: stiripesurse.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.