Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meteorologii anunță zile cu ninsori, ger, polei și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie anunță ninsori, condiții de formare a poleiului, intensificări ale vântului și vreme foarte rece, până miercuri, 12 ianuarie.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 10:00 – 12 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului

În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.
Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).
Pe arii restrânse se va forma polei.
Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.

Notă: În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.