Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mezei Janos a cerut Tibunalului Harghita ca DNA să precizeze dacă a colaborat cu SRI, într-un dosar de abuz în serviciu, şantaj şi instigare la delapidare

Tribunalul Harghita a admis, joi, cererea avocatului fostului primar din Gheorgheni, Mezei Janos, actual consilier judeţean, privind solicitarea ca DNA să precizeze în ce context s-au făcut înregistrările care sunt probe în dosar şi dacă SRI a contribuit la realizarea acestora, scrie dcnews.ro.

din-culisele-mandatului-de-primar-mezei-janos-din-gheorgheni-a-sponsorizat-din-bani-publici-292827Avocatul Vasile Ghere, care îl apără pe Mezei Janos, în prezent consilier județean în Harghita, a susţinut că există elemente „privind implicarea SRI în acest caz” şi a cerut judecătorului, în contextul desecretizării protocoalelor dintre SRI şi DNA, să solicite Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Serviciului Român de Informaţii să precizeze dacă a existat o colaborare în această speţă.

Implicarea SRI duce la anularea probei

De asemenea, apărătorul legal a solicitat să știe dacă sunt şi alte documente în custodia acestora legate de cazul respectiv, dar şi să pună la dispoziţie originalul înregistrărilor din dosar, susţinând că există suspiciunea că ele au fost trunchiate. Ghere a mai a afirmat că „dacă o probă în acest dosar a fost produsă prin implicarea SRI, ea este nulă”.

Audieri suplimentare

Avocatul fostului primar a mai solicitat, printre altele, audierea unor persoane sau solicitarea unor noi înscrisuri, după ce Virag Zsolt a cerut reaudierea, pentru a demonstra infracţiunea de şantaj de care este acuzat Mezei Janos. Procurorul de caz şi avocatul denunţătorului au solicitat respingerea tuturor cererilor ca fiind nefondate.

Contexul înregistrărilor

Judecătorul a afirmat că nu va lua în considerare declaraţia dată de denunţător la termenul de joi, drept urmare nu va accepta solicitările legate de reaudiere, dar a admis cererea de a solicita DNA să comunice „în ce context au fost făcute înregistrările, de către cine şi să pună la dispoziţie originalul acestora”.

A contribuit sau nu SRI?

De asemenea, magistratul a spus că va solicita SRI să spună „dacă a contribuit la realizarea înregistrărilor şi prin ce mijloace”. Pentru obţinerea acestor informaţii s-a stabilit ca termen data de 17 mai.

Trei capete de acuzare

Procurorii DNA Târgu Mureş l-au trimis în judecată, în mai 2015, pe Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita, pentru abuz în serviciu, şantaj şi instigare la delapidare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.