Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: Au fost stabilite impozitele și taxele locale pentru anul 2023

Ca urmare a rezolvării unei dileme la nivel național, și anume prorogarea aplicării prevederilor OG nr. 16/2022 referitoare la impozitele și taxele locale (imposibil de aplicat începând cu 01.01.2023), Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a adoptat marți, 27 decembrie, hotărârea privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023.

sursa foto: Primăria municipiului Miercurea Ciuc

În municipiul Miercurea Ciuc, acestea nu vor crește, în afară de indexarea anuală obligatorie conform prevederilor legale, proporțional cu rata inflației aferentă anului 2021, și anume cu 5,1%.

Timp de cinci luni autoritățile locale au așteptat prorogarea OG nr. 16/2022 iar pe data de 20 decembrie, s-a aprobat decizia de a amâna până în 2025 aplicarea Ordonanței  Guvernului nr. 16/2022, care impunea un impozit pe clădiri legat de valorile notariale. Astfel, metodologia de calcul a impozitului rămâne, de fapt, neschimbată.

Pentru clădirilor nerezidențiale (în care se desfășoară activități economice) deținute de persoane juridice/fizice, impozitul pe clădiri se va calcula în baza evaluărilor realizate la cinci ani.

Nici cotele de impozitare, la nivelul municipiului, nu se vor modifica față de anul 2022.  Impozitele și taxele locale din Miercurea Ciuc nu vor crește, în afară de indexarea de 5,1% în funcție de inflația prevăzută de lege.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.