Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc, din nou pe harta sporturilor cu motor

Miercurea Ciuc va găzdui etapa următoare a campionatului național de viteză în coastă, diviza a II-a.

Organizatorii vizează dezvoltarea concursului, intenționând  anul următor avansarea acestuia în prima divizie.

Harghita Hill Climb Challenge (Memorialul Ritner Béla) va avea loc în ziua de sâmbătă, 24 aprilie 2021. Totodată, vineri, 23 aprilie, va fi organizată, în centrul municipiului, o expoziție a mașinilor participante la concurs.

Pe durata concursului, drumul spre Harghita-Băi va fi închis circulației.

Mai multe informațiile legate de acest eveniment au fost transmise în cadrul unei conferință de presă ținută de primarul Korodi Attila, în care i-a avut alături pe Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Adrian Teslovan, președintele AT Motorsport și pe László Róbert, directorul organizatoric.

Suntem parteneri în inițiativele de acest gen, și suntem interesați, împreună cu Consiliul Județean, în îmbinarea evenimentelor sportive cu ofertele turistice. Scopul nostru este avansarea concursului în divizia I.”,  a declarat primarul Korodi Attila.

Acest eveniment este o oportunitate pentru județul Harghita și atunci când am început renovarea drumului de la Harghita-Băi am luat în considerare și evenimente de acest gen, știind că drumul respectiv poate fi o resursă pentru dezvoltarea turistică a zonei. Cooperăm cu municipalitatea deoarece consider că doar așa putem contribui eficient la dezvoltarea și promovarea sportului și a turismului zonal”, a spus Borboly Csaba.

Adrian Teslovan s-a declarat fericit că Miercurea Ciuc va avea din nou un rol important pe harta sporturilor cu motor din România, fiind convins că Memorialul „Ritner Béla” este un prim pas în crearea unei adevărate tradiție.

Etapa va fi transmisă în direct și pe canalul Look Sport.

Informațiile tehnice au fost prezentate de către László Róbert: „Vineri, 23 aprilie, va avea loc o expoziție a mașinilor de curse pe platoul Pieții Libertății, între orele 17:00-19:00. Sâmbătă, 24 aprilie,  DJ 138A – drumul  între Pasul Tolvajos și Harghita-Băi va fi închis circulației, între orele 9:00–13:00 și 14:00–18:15. Vor concura 35 de piloți, iar ca premieră natională, va fi și un premiu în bani pentru concurentul cel mai rapid.”

Din cauza pandemiei, pe traseu nu vor fi amenajate zone pentru spectatori.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *