Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: Doar 21% din deșeurile colectate din oraș sunt reciclate

Joi, 1 aprilie, ministrul mediului, Tánczos Barna, împreună cu viceprimarul Bors Béla și directorul executiv al societății de salubrizare Eco-Csík SRL, Pál Tamás au susținut o conferință de presă pe tema colectării selective a deșeurilor.
„În acest moment,  21%  din deșeurile colectate din oraș sunt reciclate. Raportat la valorile din țară, aceasta reprezintă un procent mare, dar mai este loc pentru îmbunătățire.”, transmite Primăria municipiului Miercurea Ciuc.
  Miercurea Ciuc, se află în fața a două mari provocări : 
  •  Promovarea colectării selective a deșeurilor în rândul locuitorilor caselor particulate, în cazul acestora procentul fiind mai redus. Intenționăm să îi ajutăm prin plasarea în viitor ale unor puncte de colectare în părțile respective ale orașului.
  • Legislația actuală nu permite ca societățile de proprietate publică să aibă posibilitatea de a opera sisteme județene integrate de deșeuri, astfel trebuie să sprijinim societatea de salubrizare să câștige acest drept de funcționare și prin licitație.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.