Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: Facturile la căldură se vor menține la nivelul celor de anul trecut

Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a hotărât asupra unor probleme importante în cadrul ședinței ordinare din 26 noiembrie.

Prin aprobarea tarifelor furnizorului urban de energie termice și prin rectificarea bugetului orașului,  utilizatorii de energie termică sunt asigurați că vor fi facturați la tarifele de anul trecut. Consilierii locali  au aprobat, de asemenea, achiziționarea unui teren pentru viitorul centru de criză, au dat undă verde pentru susținerea sporturilor de echipe și au aprobat ca taxele locale să crească doar în funcție de inflație în 2022.

Bugetul municipiului din acest an a fost majorat cu aproape 6,5 milioane de lei. Noile venituri provin în principal din fondul de rezervă al guvernului (5,12 milioane de lei) și de la consiliul județean (875.000 de lei). Rectificarea include și o subvenție care va menține prețul energiei termice pentru consumatorii din Miercurea la nivelul de anul trecut, în ciuda crizei energetice. Deși și la Goscom prețurile aproape că s-au dublat, 1.765 de apartamente sunt încălzite la prețurile de anul trecut, diferența fiind acoperită de Primărie.

O decizie strategică este achiziționarea proprietății care va găzdui viitorul centru de criză. Pe strada Zorilor, municipalitatea cumpără aproape 7.500 de metri pătrați, iar odată cu finalizarea procesului de achiziție, pot începe lucrările pregătitoare: amenajarea terenului, dotarea cu utilități. Se speră că centrul de criză va fi operațional începând de primăvară.

Subliniem că nu este vorba numai de romii sinistrați din Șumuleu, ci de locuitorii municipiului care sunt afectate de niște catastrofe. Acest centru de criză va fi o facilitate unică în întreaga țară și va oferi sprijin victimelor timp de maximum un an” – a declarat primarul Korodi Attila.

Este, de asemenea, o premieră națională faptul că Miercurea Ciuc poate sprijini sportul de competiție cu aprobarea Comisiei Europene, Administrațiile locale din România nu au mijloacele necesare pentru a oferi un pachet financiar de salvare echipelor care au pierdut venituri semnificative din cauza epidemiei, dar Miercurea Ciuc, împreună cu Consiliul Concurenței,  a mers până la Bruxelles pentru a face posibil acest lucru. Ca urmare a răspunsului pozitiv al cererii, orașul va putea sprijini sportul competitiv de înaltă performanță până la o limită maximă de 1,4 milioane de euro până la sfârșitul anului 2023 – procedura va fi publicată în viitorul apropiat.

Pentru utilizatorii de transport public este o veste bună faptul că Csíki Trans SRL va avea trei autobuze noi de la jumătatea lunii decembrie – rectificarea bugetară a făcut posibil și acest lucru. Aceste autobuze vor fi folosite de compania de transport până când vor fi disponibile noi vehicule din cadrul proiectului de mobilitate.

În Miercurea Ciuc municipalitatea nu are intenția de a majora taxele nici în 2022: majorarea va fie numai ceea ce prevede legea, adică o creștere de 2,6% în funcție de inflație.

De asemenea, a fost fundamentată înființarea echipei de pompieri voluntari în Harghita-Băi: Primăria angajează doi pompieri profesioniști pentru a coordona activitatea voluntarilor din tot orașul.

Totodată, va fi înființat un serviciu permanent pentru asistenți medicali pe bulevardul Frăției nr. 18.

  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.