Miercurea Ciuc – Noi posibilități pentru dezvoltarea infrastructurii sporturilor de iarnă

0

Articol disponibil în: Română

Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a solicitat, prin hotărârea adoptată vineri, 31 martie, ca  „Vákár Lajos”, pista de patinaj viteză, respectiv suprafețele limitrofe să fie trecute din domeniul statului în domeniul public al orașului ca patinoarul.  Acest demers mult așteptat ar putea avea finalitate doar în cazul în care Ministerul Sportului, în calitate de administrator, va da curs solicitării. Ministrul Eduard Károly Novák i-a asigurat pe consilieri, că ministerul este dispus să facă acest lucru.

În primăvara anului 2021, părțile și-au exprimat deja intenția clară în acest sens. Dar din cauza creșterii drastice a cheltuielilor de întreținere acest demers a fost încetinit în mod deliberat.

Piața de energie pare să se stabilizeze și am considerat că este momentul potrivit pentru a ne formaliza intenția. Orașul ar fi cel mai bun proprietar al infrastructurii existente. Vrem să creăm un mediu mai calitativ și mai potrivit pentru sporturile de iarnă. Este o decizie strategică pentru dezvoltarea sportului local”,  a declarat primarul Korodi Attila în deschiderea ședinței, edilul participând online la dezbateri.

La fel ca primarul, Eduard Károly Novák, ministrul Sportului, a participat și el online la ședință, explicând că ministerul a reușit să pună punct vara trecută unei proceduri juridice legată de renovarea incompletă a pistei de patinaj viteză, ce era un alt obstacol în calea transferului în proprietatea orașului.

Singura modalitate de a dezvolta infrastructura utilizată de Sportclub Miercurea-Ciuc este de a trece în domeniul municipiului patinoarul artificial, pista de patinaj viteză și alte facilități adiacente. „În calitate de centru regional olimpic de iarnă, Miercurea Ciuc se va dezvolta foarte mult în următorul deceniu” – a declarat ministerul.

Activitatea Sportclub Miercurea Ciuc nu va fi afectată în mod direct de această decizie, clubul nefiind transferat orașului, ci doar infrastructura pe care-l folosește.

În rest, pe ordinea de zi a ședinței au fost mai ales teme procedurale, administrative.

  • informații și foto  furnizate de Biroul de Presă al municipiului Miercurea Ciuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy