Ministerul Agriculturii: Pepenii românești prezenți în piețele agroalimentare sunt etichetați corespunzător

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița, Giurgiu recoltează și livrează către consumatori cantități din ce în ce mai mari de pepeni, condițiile climatice din acest an asigurând producții mari și de calitate foarte bună, susține Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Spre exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către piețele agroalimentare din București și din țară sute de tone de pepeni proaspeți, cantitățile ce urmează a fi recoltate și livrate fiind în creștere continuă.

Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.225/2017.

Astfel, pentru informarea corectă a tuturor celor interesați, prezentăm modelul de etichetă ce va fi afișat la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy