Ministrul Dezvoltării din Guvernul Ungariei implicat în afacerea E-star din România?

1

Articol disponibil în: Magyar Română

Deși firma E-star părea la prima vedere o firmă de sine stătătoare, un SRL normal din România mergând pe firul afacerii am descoperit, după cum am arătat în articolele anterioare, o întreagă caracatiță de firme coordonate din Ungaria. Mergând mai adânc în problemă am descoperit că în cazul Gheorgheni, după rezilierea contractului de termoficare, firma E-star, coordonată prin persoane interpuse din Ungaria, face pretenții financiare foarte consistente la adresa municipalității pe motivul rezilierii contractului iar situația iscată nu poate fi negociată decât la Budapesta, conform unei adrese trimise de E-STAR CENTRUL DE DEZVOLTARE REGIONALA SRL către primăria Gheorgheni.
Și de la această adresă începe partea care e cu adevărat complicată și dincolo de atribuțiile oricărei autorități sau instituții din Harghita. E-star Gheorgheni transmite Primăriei Gheorgheni în adresa pe care o puteți vedea mai jos că ”negocierile se vor putea purta exclusiv în prezența persoanei desemnate de către domnul ministru Sestak Miklós, care va acționa în numele Seszták-Miklósdomnului Sestak Miklós.
De ce înțelegem noi din adresa E-star că primăria Gheorgheni a solicitat sprijinul unui ministru din Guvernul Ungariei pentru a  rezolva o problemă din Gheorgheni-România, este o întrebare la al cărui răspuns prefectura Harghita va avea de lucru.
Ce treabă sau ce interes are domnul Seszták Miklós, Ministrul Dezvoltării Naţionale în Guvernul Ungariei să medieze un conflict între un SRL din România și o primărie din România, este o întrebare așa de grea că nici nu avem curajul să formulăm o ipoteză. Lăsam instituțiile statului, Ministerul de Externe sau alte autorități naționale capabile să răspundă la această întrebare cu adevărat grea.

estar1estar2

Pe același subiect :
” Operațiunea E-star ” se desfășoară în continuare sub nasul instituțiilor statului din Harghita
Locuitorii din Gheorgheni nu se pot racorda deși au gaz în localitate
Cum va rezolva primăria Gheorgheni problema încălzirii în aceasta iarnă?

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. licurici spune

    Ohooo, asta e TARE! Aveți curaj măi băieți să vă aruncați în subiecte tabu și atât de grele! Deci dacă am înțeles bine, avem o gaură neagră numită ESTAR care pretinde niște multe milioane de euro (zeci-sute) de la Gheorgheni și Tg. Mureș. Până acum mirosea a spălare de bani…dar prezența unui ministru din executivul ungar (un fel de Elena Udrea a lor) complica teribil de mult lucrurile. Oare Viktor Orban o fi străin de lucrurile astea? Dacă nu e, aveți grija pe unde călcați când va deplasați prin județ. .. 🙂 Oricum, felicitări pentru curajul de a scoate corupția la suprafață, indiferent cât de mari sunt corupții!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy