Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ministrul Eduard Novak, alături de zeci de copii şi tineri la o competiţie de patinaj viteză, la Miercurea Ciuc

Ministrul Tineretului şi Sportului, Educar Novak, s-a aflat, vineri, alături de zeci de patinatori din întreaga ţară, la a doua ediţie a unui concurs de patinaj viteză organizat pe pista în aer liber din Miercurea Ciuc.

sursa foto: Eduard Novak/Facebook

Eduard Novak a declarat presei că, prin intermediul acestei competiţii, se doreşte reînvierea tradiţiei patinajului viteză din întreaga ţară şi şi-a exprimat speranţa că în acest an se va reînfiinţa şi Federaţia de Patinaj, care trece printr-o perioadă dificilă.

Patinajul viteză este un sport de tradiţie în Miercurea-Ciuc şi ne dorim tare mult să-l readucem la viaţă prin această competiţie, să reînviem tradiţia patinajului viteză în toată ţara, deoarece este un sport foarte frumos şi noi am reprezentat România la nivel internaţional foarte bine cu ani în urmă. Şi, într-adevăr, din păcăte,fFederaţia (de patinaj – n.red.) trece printr-o perioadă destul de dificilă, dar sunt optimist că pe la mijlocul acestui an să reînfiinţăm Federaţia de Patinaj şi să oferim condiţiile necesare de practicare şi antrenament şi de competiţie pentru copiii noştri„, a afirmat ministrul Tineretului şi Sportului.

Acesta a mai arătat că se doreşte înfiinţarea unui centru naţional de excelenţă pentru sporturile de iarnă la Miercurea-Ciuc, în strategia naţională pentru sport fiind inclus acest obiectiv.

El a mai spus că de pista de patinaj viteză de la Miercurea Ciuc îl leagă foarte multe amintiri, întrucât timp de 15 ani s-a antrenat aici, pe vremea când practica patinajul viteză şi tot aici a avut ultima competiţie, în 1996, înainte de accidentul care a pus capăt carierei sale sportive în acest domeniu.

Competiţia de la Miercurea-Ciuc, intitulată „Cupa SportClub” şi organizată de Clubul Sportiv Miercurea-Ciuc, are mai multe categorii de concurs, respectiv copii şi juniori, seniori şi Master, iar probele sunt arbitrate de un grup de foşti patinatori.

sursa: AGERPRES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.