Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Minus 14 grade Celsius în judeţul Harghita

Cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 14 grade Celsius.
Potrivit informaţiilor furnizate de meteorologii de la Centrul Meteo Regional Sibiu, este cea mai friguroasă zi de 5 decembrie din ultimii ani, De altfel, în tot judeţul Harghita a fost frig, temperaturile situându-se sub minus 10 grade Celsius. În afară de cele două staţii de la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, unde au fost minus 14 grade Celsius, şi la Topliţa, Joseni şi Bucin, celelalte trei staţii din judeţ unde se fac măsurători, s-au înregistrat minus 13 grade Celsius.
Conform sursei citate, următoarele două nopţi vor continua să fie geroase în depresiunile din estul Transilvaniei, dar apoi vremea se va încălzi uşor.
Acestea sunt temperaturi obişnuite în Harghita, unde iernile sunt lungi şi geroase.
Minima absolută a lunii decembrie în Harghita a fost de minus 33 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1998.

Sursa: Agerpres
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.