Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Minus 21 de grade Celsius la Bucin, cea mai scăzută temperatură a iernii din județ

Cea mai scăzută temperatură a acestei ierni în județul Harghita s-a înregistrat duminică dimineață la stația meteo Bucin – minus 21 de grade Celsius.

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Ovidiu Câmpean, în tot județul Harghita a fost ger, la Miercurea Ciuc, Toplița și Joseni înregistrându-se minus 20 de grade Celsius.

Valoarea de minus 20 de grade Celsius, consemnată la cele trei stații meteo harghitene, este cea mai scăzută din țară, din zonele locuite.

În Harghita, cea mai ridicată temperatură a fost la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au arătat minus 16,2 grade Celsius.

La stația meteo Bucin, acolo unde s-a înregistrat cea mai mică scăzută temperatură din județ, stratul de zăpadă este de 35 centimetri.

Meteorologul Ovidiu Câmpean a precizat că toată noaptea fost ger în Harghita, iar tendința se va menține și în cursul zilei de duminică, atunci când temperaturile se vor situa în jurul valorii de minus 10 grade Celsius, urmând ca în cursul nopții să coboare din nou până la minus 20 de grade Celsius. Începând de luni, vremea se va încălzi și vor apărea ninsori slabe.

Gerul de sâmbătă noaptea nu a pus probleme deosebite harghitenilor, la Serviciul Județean de Ambulanță nefiind înregistrate cazuri de hipotermie sau degerături.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.