Misiunile desfășurate de pompierii militari harghiteni, ieri, 4 noiembrie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la 16 situații de urgență, dintre care 2 misiuni de stingere a incendiilor13 cazuri SMURD și o misiune de asistenţă şi transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Miercurea Ciuc. Majoritatea intervențiilor derulate de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 13 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD, în cazul unui accident rutier, produs pe DE 578, comuna Stânceni, sat Ciobotani, județul Mureș, 10 afecțiuni medicale și două traumatisme. Echipajul SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița a asistat medical o persoană, în vârstă de 80 de ani, conștientă, care prezenta un hematom frontal și acuza dureri la membrul superior stâng, survenite în urma unui eveniment rutier. După acordarea primului ajutor calificat la locul intervenției, victima a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Toplița, pentru investigații medicale suplimentare.

În cursul zilei de ieri, pompierii harghiteni au fost solicitați să intervină la două incendii, anunțate aproape concomitent și determinate de aceeași cauză: scurtcircuit electric produs de conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiile au fost lichidate, în limitele găsite, fără  a fi înregistrate pagube materiale majore.

Astfel, primul incendiu a fost anunțat la ora 17:16, la o casă din comuna Voșlăbeni. În momentul sosirii echipajului de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, ardea tabloul electric, amplasat în exteriorul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință. S-a acționat pentru lichidarea incendiului, cu un stingător P6 din dotarea autospecialei, fiind solicitată intervenția specializată a unei echipe a distribuitorului de energie electrică.

În acest sens, știați care e cel mai valoros tablou din casă? Tabloul electric!

Asta pentru că dacă nu îl utilizăm în siguranță, ne poate costa viața!

Cele mai importante reguli de urmat, în privinţa tabloului electric sunt:

siguranțele se înlocuiesc doar de către electricieni autorizați ANRE, mai ales cele fuzibile;

verificarea tabloului electric și a instalației electrice din casă se face periodic, la 2 ani, sau la adăugarea unor consumatori mari de energie;

în apropierea tabloului electric nu se păstrează materiale sau substanțe combustibile

nu se blochează accesul la panoul electric.

Cel de-al doilea incendiu a fost anunțat la ora 17:18, pe strada Tompa Laszlo, din municipiul Odorheiu Secuiesc. Echipajul de pompieri din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc sosit la locul intervenției a constatat că ardea izolația unor cabluri electrice și de televiziune de pe un stâlp de electricitate din beton și a acționat pentru lichidarea incendiului,  cu un stingător P6 din dotarea autospecialei. Totodată, a fost solicitată intervenția specializată a furnizorului de energie electrică, pentru remedierea defecțiunilor constatate.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy