Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile desfășurate de pompierii militari harghiteni, perioada 22-25 martie 2021

În ultimele patru zile, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea unui număr de 56 de situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor SMURD (53 de cazuri pentru acordarea de prim ajutor pentru 5 copii și 49 de persoane adulte aflate în dificultate).

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 2 incendii, precum și o misiune de deblocare/salvare persoană.

Astfel, ieri, 25 martie a.c., în jurul orei 11:00, prin numărul unic de urgență 112, a fost solicitată intervenţia în cazul unei persoane vârstnice blocată într-un apartament, situat pe strada Tamasi Aron, din municipiul Odorheiu Secuiesc. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD. După deblocarea uşii de intrare în apartament, echipajele de intervenţie au găsit, căzută în dormitor, o persoană semiconştientă, de sex feminin, în vârstă de 86 de ani, care acuza dureri la nivelul membrelor superioare și inferioare; după acordarea primului ajutor la fața locului de către paramedicii SMURD, pacienta a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

 Miercuri după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat pentru stingerea unui incendiu, cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, la o casă din municipiul Toplița, strada Stejarului. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, flăcările au fost stinse în scurt timp, astfel încât nu au fost înregistrate pagube materiale.

Tot în cursul zilei de miercuri, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Bălan, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Cârța, au acționat pentru stingerea unui incendiu, izbucnit în baia unei locuințe din satul Ineu, comuna Cârța. Ajunse la locul evenimentului, echipajele de stingere au constatat faptul că ardea o cadă cu hidromasaj, incendiul izbucnind, cel mai probabil, de la scânteile produse în urma tăierii/lipirii fară respectarea normelor. Datorită intervenției prompte a pompierilor, în aproximativ o oră incendiul a fost stins, în limitele găsite. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 3.000 lei.

Totodată, seara trecută, la ora 21:24, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs în curtea unei case din comuna Subcetate, sat Duda.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *