Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 9 mai a.c., salvatorii au gestionat 10 intervenții în situații de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea asistenței medicale de urgență celor 10 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 3  mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în sat Atia, comuna Corund și Miercurea Ciuc (2).  (pentru mai multe informații despre sistemul R0-ALERT: https://ro-alert.ro/).

În ultima perioadă de timp, se constată o creștere a prezenței animalelor sălbatice periculoase (urși) în proximitatea așezărilor umane sau în locuri frecventate de turiști. Aceasta este o situație care impune avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația este informată de existența pericolului imediat și poate adopta măsurile de autoprotecție care se impun în aceste cazuri.

Având în vedere creșterea numărului de incidente care pot pune în pericol viața cetățenilor, de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita s-au transmis, de la începutul acestui an, 63 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert, în urma semnalării prezenței urșilor în proximitatea comunităților harghitene, dintre care 46 în luna aprilie și 8 de la începutul lunii mai.

Pentru prevenirea unor situații de risc, în mesajele Ro-Alert transmise, recomandăm: ”Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți! Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie!”   

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.                                     

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.