Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Municipiul Miercurea Ciuc, pregătit pentru iarnă

SC Eco-Csík SRL așteaptă iarna cu cinci utilaje, șapte sute de tone de material antiderapant și nouă angajați. Pentru societatea însărcinată cu serviciul de deszăpezire și pentru Primăria municipiului Miercurea Ciuc „iarna începe pe 15 noiembrie”. Aceasta este data până la care, conform contractului, furnizorul de servicii trebuie să fie complet pregătit.

Deszăpezirea poate funcționa fără probleme în oraș doar dacă găsim parteneri în locuitorii orașului”, a subliniat viceprimarul Bors Béla la conferința de presă de astăzi din curtea Eco-Csík SRL.

El a spus că furnizorul de servicii face tot posibilul pentru a-și îndeplini sarcinile în zonele publice ale orașului, dar fără ajutorul locuitorilor din casele private și al asociațiilor de locatari, această activitate nu poate fi pe deplin eficientă. Cu toate acestea, el a mai precizat că, în cazul ninsorilor continue, nu se poate aștepta ca drumurile să fie curățate în cinci minute.

În caz de căderi de zăpadă, primul și cel mai important pas este împrăștierea materialelor antiderapante, urmată de pliguitul zăpezii, dacă este cazul.

„Arterele principale de circulaţie vor fi practicabile în termen de 4 ore de la încetarea ninsorii, arterele secundare de circulaţie vor fi practicabile în termen de 12 ore după încetarea ninsorii. Trotuarele şi trecerile de pietoni vor fi curăţate în timp de 12 ore de la încetarea ninsorii.”, a declarat Pál Tamás, directorul general al Eco-Csík SRL, care a cerut, de asemenea, înțelegerea locuitorilor, deoarece plugurile de zăpadă pot împinge zăpada doar pe marginea drumului atunci când ninge.

Încărcatul şi transportul zăpezii se face din locurile unde cantitatea mare de zăpadă stânjăneşte circulaţia autovehiculelor şi pietonilor. Operatorul listează locaţiile cu probleme şi propune spre aprobare beneficiarului după care se trece la încărcarea şi transportarea zăpezii, care necesită instituirea restricţie de circulaţie cu sprijinirea poliţiei municipale.

„În timpul deszăpezirii, se acordă prioritate drumurilor în pantă, sensurilor giratorii și străzilor din centrul orașului, iar apoi străzilor din marginile orașului. Anul trecut, Ciba, zona Subpădure și Szécseny au fost trecute pe lista de priorități, astfel că deszăpezirea va fi mai frecventă la periferia orașului.”, a subliniat viceprimarul Bors Béla.

Lázár Péter, șeful Serviciul de gospodărire din cadrul primăriei, a subliniat, de asemenea, importanța cooperării locuitorilor orașului: „Este o obligație legală pentru locuitorii caselor private și ai blocurilor de apartamente să facă trotuarele din fața proprietăților lor libere de alunecări. Nu este intenția primăriei de a impune sancțiuni, dar fiecare trebuie să înțeleagă că trebuie să-și facă datoria”.

Utilajele societății Eco-Csík SRL sunt înzestrate cu sistem de localizare prin satelit. Cetățenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator „deszapezire@szereda.ro” și parola „deszapezire2020”.

În acest sezon, perioada de permanență va dura până la sfârșitul lunii martie, și nu până la sfârșitul lunii februarie, iar la Harghita-Băi până la 15 martie.

  •  informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc, Biroul de presă

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.