Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Muniţie de război distrusă de pirotehniştii ISU Harghita

Miercuri, 30 martie, în poligonul special amenajat în localitatea Cârța, s-a executat o distrugere controlată de elemente de muniție rămase în urma conflagrațiilor mondiale, descoperite de cetățeni  pe raza județului Harghita.

„Au fost distruse 19 elemente de muniţie: două grenade de mână, o lovitură cu grenadă antitanc, patru proiectile explozive, un proiectil perforant trasor, o bombă de aruncător calibru 80 mm, o mină antiblindat și alte nouă elemente de muniție ce nu conțineau exploziv, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.”, a transmis purtătorul de cuvânt la ISU Harghita.

Munițiile neexplodate reprezintă în continuare un real pericol, iar în cazul descoperirii unor astfel de elemente, anunțați imediat prin 112 și respectați următoarele recomandări:

– nu le atingeți, nu le loviți sau mișcați din locul în care au fost descoperite!
– în zona în care au fost găsite este posibil să existe și alte elemente de muniție neexplodată, drept pentru care nu permiteți accesul, nu faceți focul și nu executați lucrări de îmbunătățiri sau săpături în zonă, până la sosirea echipei pirotehnice, care va cerceta zona și va efectua detectarea altor elemente de muniție!
– nu lăsați copiii să se joace cu aceste elemente de muniție!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.