Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Muniţie provenită din cel de-al Doilea Război Mondiall, descoperită de un detectorist autorizat în Sânmartin, zona Cinod

Pirotehniștii harghiteni au desfășurat o misiune de asanare a muniției rămasă neexplodată în Sânmartin, zona Cinod, în urma descoperirii mai multor elemente de muniție, de către un detectorist autorizat.

Echipajul pirotehnic a identificat, ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare: proiectil exploziv cal. 76 mm-1 buc, proiectil perforant cal. 37 mm-1 buc și bombă aruncător cal. 50 mm-1 buc, provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Munițiile neexplodate reprezintă în continuare un real pericol, iar în cazul descoperirii unor astfel de elemente, anunțați imediat prin 112 și respectați următoarele recomandări:

– nu le atingeți, nu le loviți sau mișcați din locul în care au fost descoperite!
– în zona în care au fost găsite este posibil să existe și alte elemente de muniție neexplodată, drept pentru care nu permiteți accesul, nu faceți focul și nu executați lucrări de îmbunatățiri sau săpături în zonă, până la sosirea echipei pirotehnice, care va cerceta zona și va efectua detectarea altor elemente de muniție!
– nu lăsați copiii să se joace cu aceste elemente de muniție

sursa foto: ISU Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.