Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nicolae Ciucă, propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou premier pe generalul Nicolae Ciucă. Acesta a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale.

sursa foto: Administrația Prezidențială

Șeful statului a făcut declarații luni, la ora 14.00, după consultările avute cu partidele parlamentare,  alături de acesta aflându-se și Nicolae Ciucă  noul prim-ministru desemnat.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere.”, a declarat  președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, Nicolae Ciucă a precizat  următoarele: „În ultimele zile, am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlament, astfel încât să putem să asigurăm un guvern care să asigure practic stabilitatea ţării.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.