Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Noi acțiuni anti-COVID, noi avertismente și amenzi

Foto cu caracter ilustrativ

 

Acţiunile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, desfăşurate în data de 14 august 2020 de structurile M.A.I. şi autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe raza judeţului Harghita: 

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 69 de specialişti, din care 45 de poliţişti, 13 jandarmi, 2 pompieri, 6 poliţişti locali şi 3 angajați ai structurilor din subordinea Ministerului Muncii.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 74 de locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

De asemenea, au fost verificate 12 mijloace de transport şi au fost legitimate 144 de persoane, dintre care 7 s-a constatat că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 3 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în cuantum total de 1.500 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *