Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi restricții suplimentare în Miercurea Ciuc, după depășirea pragului de 3 la mia de locuitori

Din păcate rata de incidenţă a cazurilor Covid-19 din Miercurea-Ciuc a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori, astfel prezentarea certificatului verde devine obligatoriu pentru mai multe activități. Locurile de evenimente și unitățile HoReCa pot funcționa cu capacitate limitată, păstrarea distanței este obligatorie peste tot și purtarea măștii de protecție în interior. Răspândirea virusului afectează și programul municipal de patinaj și înot.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. La evenimentele private (nunți, botezuri etc.) pot participa maximum 200 de persoane în interior. Organizarea cursurilor de instruire și workshopuri pentru adulți este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, iar conferințele cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior. Mitinguri și demonstrații pot fi desfășurate cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00–2:00, iar la baruri, cluburi și discoteci fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00–2:00.

Activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, piscinele interioare pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00–24:00, iar cei care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00–2:00.

Cele enumerate mai sus se completează cu reglementările hotărârii nr. 73/2021 a Comitetului Județean de Urgență Harghita și cu reglementările actuale de sănătate publică.

La vizitarea locațiilor sau evenimentelor sus menționate prezentarea certificatului verde este obligatoriu. Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni de zile și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 12 ani.

Pentru cei vaccinați adeverința electronică verde este disponibilă pe pagina https://certificat-covid.gov.ro/, iar codul QR inclus poate fi verificat cu ajutorul aplicației Check DCC (https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc&hl=hu&gl=US).

În Miercurea-Ciuc cele trei centre de vaccinare (fostul sediu al Goscom SA., str. Salcâm nr. 1,  fostul Restaurant din Jigodin-Băi și creșa în str. Borvíz) stau la dispoziția cetățenilor zilnic între orele 8:00 și 20:00.

Totodată, din cauza răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, Primăria municipiului Miercurea Ciuc, începând de  luni, 11 octombrie, sistează temporar – cu caracter preventiv – activitățile programului educațional „Kori&úszás”. Activitățile de înot programate pentru azi sunt deja amânate, iar începând de mâine se sistează și programul de patinaj. Activitățile vor fi reluate după ce rata de infectare va scădea din nou sub 2 la mia în Miercurea Ciuc.

  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea-Ciuc

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *