Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi rezultate înregistrate de poliţiştii harghiteni pe linie silvică, la Joseni şi Lăzarea

La data de 08.04.2019, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, o patrulă intercomunală din cadrul Posturilor de Poliţie Ciumani şi Ditrău l-a depistat pe S.J. de 28 de ani, din comuna Joseni, în timp ce conducea pe D.J. 126, pe raza comunei Joseni, o autoutilitară încărcată cu aproximativ 5 metri steri lemn de foc de esenţă foioase, specia fag, aviz de însoţire.

În aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni similare, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Gheorgheni i-au depistat pe S.T. de 27 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc şi D.A. de 40 de ani, din comuna Lăzarea, în timp ce transportau cu două atelaje hipo, pe strada Tokes din comuna Lăzarea, primul 1,19 mc iar al doilea 2,24 mc lemn de foc de esenţă răşinoase, tot fără documente de însoţire.

În toate cele trei cazuri materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amenzi în cuantum total de 15.000 lei.

Asta după ce duminică, o altă autoutilitară încărcată cu material lemnos, fără documente de provenienţă, a fost identificată de poliţiştii harghiteni, în zona Gheorgheni.

La data de 07.04.2019, în jurul orei 18:45, în urma unui control pe linie rutieră, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Gheorgheni l-a depistat pe T.Z. de 41 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,45 mc lemn de foc, de esență foioase, fără documente de însoțire.

În aceste condiții materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă de 5.000 de lei.

  • IPJ Harghita Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.