Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noul Lidl: orășenii se tem de creșterea traficului

http://www.miercureaciuc.ro

 

În pofida animozității de pe rețelele de socializare, numai șapte cetățeni au participat la dezbaterea publică organizată în 17 septembrie 2020 privind planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea supermarketului Lidl pe bulevardul Frăţiei, informează primăria Miercurea Ciuc.

 

Reprezentanții Primăriei au precizat că investiția este una privată, inițiat pe teren privat, astfel decizia se află în mâinile Consiliului Local, dacă aprobă sau nu PUZ-ul. Amenajarea include parțial și parcarea existentă de pe bulevardul Frăției, dar locurile de parcare respective vor rămâne parcări publice și după amenajare. În afară de acestea parcarea supermarketului poate fi utilizat de către cetățeni pe o durată de 2 ore – a precizat reprezentantul supermarketului. Numărul total al locurilor de parcare va fi 94, aprovizionarea se va face dimineața între orele 5:00–6:00, și vor pune accent pe returnarea ambalajelor produselor (PET, doze de aluminiu) și pe drenarea apei pluviale. În urma cererii Primăriei acoperișul magazinului va fi înierbat.

Problema principală a cetățenilor este traficul: sensul giratoriu învecinat, precum și porțiunea bulevardului Frăției este una dintre cele mai aglomerate sectoare de drum în municipiu, și supermarketul va genera o aglomerație și mai mare – și-au detaliat opiniile cei prezenți. Au solicitat municipalității cumpărarea terenului și crearea unor funcții care deservesc mai profund comunitatea locală. Petiția a fost semnată de 445 persoane și a fost predat Primăriei.

PUZ-ul definitivat de proiectant va fi înaintat consiliului local. Aprobarea sau neaprobarea va fi decizia noului consiliu, format după alegerile locale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.