Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prefectul de Harghita solicită primarilor întocmirea corespunzătoare a certificatelor fiscale privind imobilele vândute

Jean-Adrian-AndreiPrefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat primarilor din judeţ întocmirea corespunzătoare a certificatelor de atestare fiscală privind imobile vândute, după ce Camera Notarilor Publici Târgu Mureş a sesizat că aceste documente sunt elaborate în mod eronat şi incomplet.

Într-o adresă trimisă primăriilor din judeţ, prefectul a solicitat ca dispoziţiile legale în materie să fie respectate, pentru evitarea eventualelor dificultăţi pe care le pot întâmpina atât solicitanţii, cât şi notarii publici.

Printre dificultăţile semnalate de Camera Notarilor Publici privind incorecta sau incompleta redactare a certificatelor de atestare fiscală se numără faptul că aceste documente “se emit direct pe numele moştenitorilor, deşi moştenirea nu a fost făcută” sau că acestea “nu cuprind niciun fel de informaţii privind proprietatea, cum ar fi anul construirii, suprafeţele construite, atât ale construcţiilor principale, cât şi ale anexelor”.

Prefectul a declarat că a făcut aceast demers întrucât notarii au sesizat că există cazuri în care organul fiscal local îşi îndeplineşte defectuos atribuţiile. “Am considerat să fac această solicitare primarilor pentru că, la sesizarea notarilor, există cazuri în care compartimentul de resort din cadrul Primăriei îşi îndeplineşte defectuos atribuţiile, erijându-se, practic, în notari publici şi făcând înscrieri care le depăşesc cu mult competenţele. De aceea, solicitarea mea vizează punctual obligativitatea respectării de către aceştia a prevederilor Codului de Procedură Fiscală”, a conchis prefectul Adrian Jean Andrei.
AGERPRES
Un comentariu la “Prefectul de Harghita solicită primarilor întocmirea corespunzătoare a certificatelor fiscale privind imobilele vândute

  1. Teodor Dobrean

    Este o masura absolut necesara. Notarii publici au solicitat in nenumarate randuri compartimentelor de specialitate din cadrul primariilor din judet punerea in legalitate cu privire la eliberarea corecta a certificatelor de atestare fiscala. Multumim Camerei Notarilor Publici si Prefecturii jud. Harghita pentru atitudinea luata.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.