Nu prea vrea nimeni să își asume susținerea lui Beke Istvan Attila

1

Articol disponibil în: Română

Deși peste 1000 de oameni au ieșit în stradă să susțină nevinovăția lui Beke Istvan Attila, nimeni nu se prea înghesuie să semneze o petiție online făcută în scopul susținerii lui Beke Istvan Attila. Concluziile sunt simple:
1. Extremiștii lui Beke Istvan Attila nu au susținerea de care se laudă în rândul maghiarilor.
2. Chiar și cei care cred că Beke Istvan Attila este nevinovat nu vor să riște să își asume susținerea față de nevinovăția lui pentru că se gândesc că poate totuși judecătorii nu au decis chiar de nebuni și fără probe arestarea lui Beke Istvan Attila.
Din cei peste un milion de maghiari din România procentul de sub 1% care susțin nevinovăția extremistului Beke Istvan Attila arată totuși o normalizare a situației și o scădere dramatică a influenței grupărilor extremiste ce gravitează în jurul unor politicieni maghiari.
Eram tentat să scriu că sper ca în curând să văd cum maghiarii și românii din Covasna-Harghita își dau mâna și devin prieteni. Aș fi scris o prostie. Românii și maghiarii din aceste județe sunt prieteni foarte buni, s-au înrudit, muncesc împreună și merg la petreceri împreună. Politicienii și extremiștii români și maghiari sunt singurii bolnavi la cap care visează conflicte și caută scandal.
Orice formă de extremism trebuie respinsă. Extremiștii nu sunt utili societății nici dacă sunt maghiari, nici dacă sunt români. Nu ar fi rău ca să apară legi care să restrângă cât mai mult activitatea extremiștilor pentru că aceștia nu se bat între ei, ci implică în nebunia lor și oameni nevinovați.

I.R.

1 Comentariu
  1. Mm spune

    Nu e chiar asa simplu, Majoritatea cred ca ala e nevinovat, ca nu se obosesc sa iasa in strada e altceva. Prietenii … sunt prieteni, de multe ori nu spun direct ce gandesc ,iar noi stim in mare ce poate fiecare, in viata te bazezi pe familie si atat.Indoctrinarea e foarte adanca, sa nu ne imbatam cu apa rece.Oamenilor astora trebuie sa le explice cineva (dar „explicat” tot asa ani de zile,cam tot 25) ca s-au nascut si traiesc in mijlocul romanilor, ca prin absurd cu Tinut Secuiesc (sau fara) sunt tot in mijlocul romanilor si ceilalti din alte judete amestecati cu ei.Deci sunt doua variante: convietuiesti in pace sau convietuiesti cu conflicte interminabile.In oricare varianta romanii nu se vor evapora brusc ci vor fi tot aici in jurul „Tinutului”. E alegerea lor cum vor sa traiasca, intr-o zona cu conflicte nu investeste nici dracu, oricum e saracie lucie si ei o dau inainte cu tampenii din evul mediu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy