Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Numărul cititorilor de la Biblioteca Judeţeană Harghita, în uşoară scădere

Numărul cititorilor înregistraţi la Biblioteca Judeţeană din Miercurea Ciuc este într-o uşoară scădere, din cauza scăderii populaţiei ţintă, cei mai mulţi dintre ei fiind tineri, iar cel mai în vârstă împlinind 95 de ani.
Melinda Bedo, şef serviciu la Biblioteca Judeţeană, a declarat, pentru Agerpres, că în anul 2016, numărul de utilizatori activi a fost de circa 4.680, în scădere cu 8% faţă de anul 2015.
Dintre aceştia, 21 la sută au sub 14 ani, 38 la sută au vârsta cuprinsă între 14 şi 25 ani, 20 la sută sunt cititori cu vârsta cuprinsă între 26-40 ani, iar procente mai mici se înregistrează la categoriile de vârstă de peste 41 ani.
Potrivit sursei citate, 80 la sută dintre cei care trec pragul bibliotecii sunt interesaţi de lectură, zece la sută vin pentru diverse manifestări culturale şi evenimente, şapte la sută pentru acces public la internet şi trei la sută pentru diverse cursuri.

Sursa: Agerpres
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.