Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O braziliancă promovează Transilvania la Rio, prin intermediul unui film de scurt metraj, filmat în Harghita

O tânără actriță din Brazilia va promova imaginea Transilvaniei la Rio, prin intermediul unui film de scurt metraj! Regizorul acestei producții, ciucanul Cornel Țepeluș, este cel care a reușit să o aducă la noi în țară pe Jacqueline Novak, iar tânăra actriță a declarat că s-a îndrăgostit iremediabil de tărâmul românesc, în special de județul Harghita, locul în care au avut loc filmările. 

Filmul de scurt metraj are ca obiect central „satul românesc” și toate cadrele au fost turnate în comuna harghiteană Voșlobeni. Producția a beneficiat de sprijinul lui Emil Colceriu și al celor de la triff.ro. Jacqueline Novak, originară din provincia Parana din Brazilia, susține faptul că a auzit numai lucruri bune despre România și se bucură nespus de faptul că totul a depășit așteptările sale.

Vocea Transilvaniei vă prezintă mai jos un interviu pe care tânăra actriță l-a acordat cu toată bucuria pentru cititori.

R.: Ce crezi despre ţara noastră?
Jacqueline Novak: Întodeauna am căutat locuri care să mă inspire. Am căutat pe internet locuri cu istorie veche care să mă ducă cu imaginaţia departe. Am avut de la început un gând bun despre România şi am vrut să împart cu oamenii din Brazilia experienţele din călatoria mea în ţara dumneavoastră. Îmi place şi respect România.

R.: Cum ți se par satele din Transilvania? 
J.N.: În satele româneşti găseşti suflet mult în oameni. Sunt impresionată de cât de reali şi sinceri sunt oamenii din satele din România. Îmi place cultura străveche din sate precum şi obiceiurile . Într-o lume care şi-a pierdut sufletul, satele româneşti sunt o oază de lumină.

R.: Cum ai ajuns în comuna Voşlobeni din Harghita? Cine a avut această idee?
J.N.: Ideea a venit de la prietenul meu Corneliu Ţepeluş pe care l-am cunoscut în Poiana Braşov. El a început să-mi povestească despre cultura uimitoare din satele româneşti şi m-a invitat în satul copilăriei sale, Voşlobeni. Eu sunt actriţă în Brazilia şi lucrez şi în turism. Vreau să arăt companiei mele de teatru satul românesc pentru inspiraţie în proiectele viitoare şi să promovez România în Brazilia.

R.: Te-ai întoarce în România?
J.N.: Da. Vreau să promovez satul şi cultura românilor în Brazilia şi am sa ma întorc în România anul viitor în Ianuarie. În poză: Jacqueline Novak şi primarul comunei Voşobeni din jud. Harghita, domnul Mihai Tinca.

R.: Cum ți se pare viața la sat în România? 
J.N.: O viaţă simplă, în comuniune și armonie cu natura. Oamenii sunt frumoşi şi aşezaţi, sunt mulţumiţi cu universul lor magic şi sunt în conexiune cu eternitatea.

R. Ce impresie ți-au lăsat sătenii? 
J.N.: Sunt oameni calzi şi curioşi de ţara de unde vin, foarte primitori şi par dintr-o altă lume, o lume mai bună.

R.: Ce se va întâmpla cu acest film de scurt metraj, unde va fi difuzat în Brazilia?
J.N. : Oamenii din Brazilia sunt foarte curioşi despre alte culturi, în special despre cea din Transilvania, loc pe care îl consideră de legendă. Am să prezint filmuleţul în ţara mea la diferite festivaluri şi am să vorbesc despre satul românesc, despre România. Vreau să le mulţumesc mult cetăţenilor din frumoasa comună Voşlobeni, mulţumesc judeţului Harghita, mulţumesc România!

Interviu obținut cu ajutorul grupului de Facebook Miercurea Ciuc

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.