O inițiativă legislativă pune capăt poveștii cu cerutul banilor de la elevi

0

Articol disponibil în: Română

Deputatul independent Comşa Cornel-George a venit cu o inițiativă legislativă ce se află în dezbatere publică până la data de 05.02.2016, ce limitează drastic modalitățile prin care cadrele didactice mai pot solicita bani elevilor sau părinților.
Noul articol ce se vrea introdus în Legea educației naționale spune :

”1. Darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin (1), constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
2. Solicitarea de către membri consiliului de administrație a unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic, a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 1 an la 3 ani precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control a persoanelor juridice.

Așadar, gata cu orice leu cerut părinților sau elevilor pentru diverse ”înfrumusețări” sau dotări. Dacă această lege va trece de Parlament, cadrele didactice care făcuseră un obicei din a-și rotunji veniturile în acest mod vor fi pasibile de pușcărie.

lege-bani-scoala

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy